YOU are not alone

A trecut atat de mult timp de cand nu am mai scris pe blog. Am plecat de la ideea de a avea un site, o combinatie intre un blog personal si o revista informativa. Am vrut sa creez o pagina de unde sa va luati toate informatiile pe tematica fashion, insa ce farmec are acest blog daca nu comunic cu voi experientele si trairile mele? Informatia o puteti gasi oriunde, cu un simplu search pe Google, dar experientele personale si opiniile, recomandarile, acestea sunt mai greu de gasit. Asa ca, pornesc aceasta transformare a site-ului printr-o postare pe care eu o gasesc de mare ajutor pentru multi dintre noi. Hai sa va spun mai multe.

In urma cu cateva zile am primit un mail care ma informa despre aparitia unei noi platforme, a unui call center si mi-a captat imediat atentia pentru ca nu era ceva obisnuit.

Imi place sa cred ca voi, cei care cititi acum si care ma stiti de pe Instagram, share-uiti aceleasi interese ca mine, suntem asemanatori. Chiar daca pe social media totul pare roz cu vibratii pozitive, nu intotdeauna realitatea este asa. Tind sa cred ca avem cu totii zile proaste, ca am trecut prin experiente nu foarte placute si poate chiar am ramas marcati de un eveniment. De aceea, vreau sa impartasesc cu voi initiativa YOU.

Cei de la YOU au creat prima linie telefonica nationala de urgenta EXCLUSIV pentru tineri (click), aceasta faciliteaza asistenta profesionala rapida pentru probleme ce includ traumele cauzate de violenta sexuala, abandon, violenta emotionala si neglijenta, bullying, stalking si cyber stalking etc.

Orice tanar care are nevoie sa discute despre experientele pe care le intampina, indiferent de severitatea lor, poate apela gratuit 0800 070 YOU / 0800 070 968 si intra in contact direct cu personal psihologic pregatit, care il asculta cu compasiune si ii ofera suport imediat in situatii critice. 

Stiu ca in unele situatii poate nu va simtiti ok sa vorbiti cu familia sau cu prietenii de teama de a nu fi judecati sau de a rade de voi, insa trairile intense nu pot fi trecute cu vederea, astupate, deoarece la un moment dat acestea vor da pe afara. Asa ca, pastrandu-ti anonimatul poti cere sfaturi sau pur si simplu poti povesti cele intamplate unor persoane care se ocupa cu asta zilnic si care au auzit de toate prin prisma meseriei, deci nu te vor judeca nicicum. Mai mult, daca totusi iti este rusine sa vorbesti la telefon sau esti de fata cu cineva, exista optiunea de chat.

Social media este mai mult, trece dincolo de postarea a 2-3 poze pe zi emanand fericire, promovand cremute sau alte produse. Cred cu tarie in initiativa asta si consider ca fiecare dintre noi poate fi un adevarat influencer prin ajutarea celorlati si prin raspandirea lucrurilor care conteaza cu adevarat, a bunatatii de exemplu.

Daca te afli printre persoanele care au ceva pe suflet, care au trecut la un moment dat printr-o experienta nefericita, te rog, vorbeste cu cineva care te poate ajuta, cu cineva specializat care te poate indruma pe calea cea buna si nu lasa aceste ganduri, sentimente, sa se adune. NU le trece cu vederea. Chiar daca poate nu iti dai seama, in timp ele pot contribui la dezvoltarea ta si te pot afecta!

P.S. Va stau alaturi pe contul meu de Instagram @andreea.pene unde putem vorbi, ne putem sfatui mai indeaproape.

Love,

Andreea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s